1. ŠAH ZA VSE GENERACIJE

od 17.8.2020 do 21.8.2020, glede na interes še od 24.8.2020 do 28.8.2020   od 9.00 do 12.00 v VGC Točka moči Dom na Vidmu

Delavnice so namenjene vsem ljubiteljem kraljevske igre, ne glede na starost in šahovsko znanje. Pod mentorstvom FIDE mojstra Danijela Beletiča bodo začetniki ubirali prve korake, tisti, ki pa že imajo določeno znanje, bodo le tega poglobili.

Igra je primerna tako za otroke kot za odrasle. Zato lepo vabljeni otroci, njihovi spremljevalci in vsi ostali odrasli da se sprehodite po črnobelih poljih in odkrijete čarobni svet šaha tudi sami.

Delavnice so organizirane v sodelovanjun s Šahovskim klubom Rimex Ilirska Bistrica.

Izvajalec: Danijel Beletič

2.POLETJE Z JOŽICO

Vse prijave za ZOOM dogodke sprejemamo na vgc.ilbistrica@gmail.com.

Četrtki ob 20.uri samo preko ZOOM aplikacije prijava na
vgc.ilbistrica@gmail.com
30.07. 2020 – sproščanje
 
06.08. 2020 – sprejemanje 

20.8.2020 – izražanje



2. Delavnica za samopomoč  “Tudi vi se lahko prerodite”  – GRLENA ČAKRA, četrtek 13.8.2020 ob 20.uri,  ZOOM IN V ŽIVO v prostorih VGC Dom na Vidmu

Čakra povezuje čustva in razum ter jepovezana s spolno čakro – čutenjem sebe, svojih potreb in občutkov.  Deluje kot sedež našega govornega izražanja, poslušanja in ustvarjalnosti. Z njo je povezana sposobnost učenja, koncentracije ter odprtost za mnenja drugih. Pomembno vlogo ima pri izražanju resnice.

Znak šibkega in motenega pretoka energije skozi to čakro na telesni ravni se lahko manifestira tudi v težavah, povezanih z grlom (angine, tumorji), v boleznih ščitnice (golšavost, tumorji) in motnjah v požiralniku.   

Naučili se bomo osvobajati, krepiti grleno  čakro z fizičnimi vajami, afirmacijami in meditacijo.Hvaležni za prostovoljne prispevke.

3. “Je res, da stres dodatno pospešuje zmanjševanje možganskih funkcij?”

VGC Dom na Vidmu, četrtek 27.8.2020 ob 19.uri

Vsi si želimo zdravja in dobrega počutja, da bi lahko v vsakdanjem življenju delovali polni energije  zadovoljni s sabo in okolico. Jožica Ramšak iz Prerojen.si vam bo v avgustovskem predavanju predstavila pomoč za preprečevanje stresa in njegovega vpliva na delovanje možganov. Za preprečevanje nezbranosti, nervoze, demence, Parkinsonove bolezni,… 

Pridružite se nam na predavanju – dnevu odprtih vrat in predstavili vam bomo rešitve.Več informacij na 041 289 632, Jožica Ramšak.

4. Delavnice »Z NARAVO IN LJUBEZNIJO DO ZDRAVJA«

četrtek 27.8. ob 8.30, petek 28.8. ob 18.30

Da bi si lažje znali sami pomagati v vsakdanjem življenju in pravočasno prepoznali stres in njegove posledice organiziramo v poletnem času dvourne delavnice v naravi v dopoldanskem in večernem času. Dobili se bomo v VGC Točki moči Ilirska Bistrica 15 minut pred pričetkom in se skupaj odpeljali na Črne njive. Kdor želi se nam pridruži pri Baru Črne njive .                                                                                    

S SABO PRINESITE VODO IN PODLOGO ZA SEDENJE IN LEŽANJE NA TLEH.

Prijave in več informacij Jožica, 041 289 632.

5. Celodnevna izkustvena delavnica: “Ko se zavemo korenin se prerodimo” – Srčna čakra

sobota 29.08.2020,  VGC Dom na Vidmu od 9.00 do 17.00

Čakra povezujetri spodnje, telesne čakre z zgornjimi mentalnimi čakrami. Srčno čakro v energijski astrologiji povezujemo z Luno in znakom Raka – oboje opisuje intimo, čustvovanje, ljubezen, intuitivno razumevanje ljudi in dogodkov. 

Deluje kot prevodnik energije in mesto, kjer se izmenjujejo in harmonizirajo energije vseh drugih čaker.  Na fizičnem nivoju oslabljena pretočnost srčne čakre lahko povzroča težave s srcem, pljuči, z dihanjem, astma, kronični bronhitis, tiščanje v prsih, oslabljen imunski sistem, avtoimunske bolezni, bolečine v hrbtu v predelu lopatic, težave s hrbtenico v prsnem delu, težave s cirkulacijo v telesu vezana voda: ciste, edemi. Na čustveni ravni se kažejo težave pri navezovanju pristnih medčloveških odnosov, pomanjkanje empatije, brezčutnost, nezaupanje, žalost, zamera, sovraštvo, maščevalnost…

Lahko se nam pridružite kot opazovalec, da prepoznate naš način delovanja.

Priporočljiv prispevek za delavnico je 55€ za tiste ki razrešujejo svoje blokade. 

Informacije in obvezne prijave na 041 289 632 Jožica Ramšak

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)