HitRa znanja« je mesečna videocast oddaja, kjer vam v 45 minutah strokovnjaki iz prakse podajo aktualne informacije o trgu dela in razvoju zaposlenih.  Vsaka naša epizoda je predvajana v živo, kot webinar. Lahko se nam pridružite v živo in sooblikujete oddajo z vašimi vprašanji. Organizirajo jih Zveza ljudskih univerz Slovenije, Cene Štupar in kadrovska družba Trenkwalder.

Informacije in znanja so namenjena kadrovskim službam, vodjem in direktorjem,  vsem, ki se ukvarjajo z razvojem in vodenjem zaposlenih in posameznikom, ki jih tovrstna vprašanja zanimajo.

V prvi oddaji »Trendi na trgu dela in kako naj se HR pripravi nanje?« boste spoznali kaj strokovnjaki napovedujejo glede trga dela v Sloveniji in širše. Kako se podjetja prilagajajo trenutnim trendom v gospodarstvu in kako rešujejo kadrovsko krizo.  

V drugi oddaji »Nevidni del praznikov« so strokovnjaki spregovorili o tistem na kar med prazniki pogosto pozabimo. Identificirali spregledane sodelavce in stiske ter osamljenost zaposlenih na delovnem mestu. Prav v času praznikov se stiske in osamljenost še poglobijo, zato je pomembno, da jih znamo prepoznati in skladno z njimi tudi ukrepamo.

Tretja oddaja »Zaposlili bi tujca: dodana vrednost ali izhod v sili?« se poleg postopka zaposlovanja tujih sodelavcev dotakne tudi učenja slovenskega jezika v praksi, ter kako dolgoročno zadržati sodelavce v podjetju.

V 4. epizodi bomo nadaljevali z vročo temo zaposlovanja tujcev. Pogovarjali se bomo o tem, kako naprej, ko smo tujca že zaposlili. Med gosti bo tokrat tudi Martin Křivka, ki se je sam uspešno integriral v slovenski trg dela. Pogovarjali se bomo o:

  1. zakaj je slovenski jezik za zadrževanje sodelavcev nujen,
  2. elementih uspešnega on-boardinga v delovno sredino,
  3. ter katerih napak kot delodajalci ne smemo narediti pri vzpodbujanju učenja jezika.

V živo se nam pridružite 31.3.2023 ob 9.30 uri. Za ZOOM povezavo nam pišite na info@lu-ilirska-bistrica.si.


Oddajo si lahko ogledate s klikom na ime oddaje.

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)