VEČGENERACIJSKI CENTER ILIRSKA BISTRICA

TOČKA MOČI ILIRSKA BISTRICA

V mesecu februarju 2017 je svoja vrata odprl Večgeneracijski center Ilirska Bistrica, sofinanciran s strani MDDSZ in EU skladov. Nahajamo se v Domu na Vidmu in sicer v pisarni ruskega konzula. Do njega najlaže dostopate z Gregorčičeve ceste.

VGC predstavlja osrednji prostor zbiranja v lokalnem okolju. Njegov namen je druženje, ohranjanje oz. širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb različnih oblik družin, njihovim družinskim članom in drugim posameznikom.

Na območju občine Ilirska Bistrica se odvija:

  • neformalno druženje in srečevanje, ki ni vsebinsko določeno in ciljnim skupinam predstavlja ustvarjanje in/ali vzdrževanje socialne mreže,
  • informiranje uporabnikov, saj center deluje kot informacijsko središče, kar pomeni da uporabnikom posreduje informacije o razpoložljivih storitvah s področja preprečevanja, obvladovanja in odpravljanja socialnih stisk in težav,
  • aktivnosti za izboljšanje komunikacije in kakovosti družinskega življenja,
  • dejavnosti za družine in posameznike ter vsebine iz področja nasilja v družini.

Aktivnosti se izvajajo nekajkrat tedensko (najmanj 25 ur tedensko) v dopoldanskem in popoldanskem času. Sodelovanje in aktivno vključevanje v  Večgeneracijskem centru je za uporabnike brezplačno.

V prostorih centra potekajo neformalna druženja, spoznavamo se ob pogovoru in širimo mreže svojih znanstev.  Za vas smo odprti:

ponedeljek:  od 7.00  do 12.00

torek: od 8.00 do 12.00

sreda: 16.30 do 19.00

četrtek: od 8.00 do 12.00

Skupaj se bomo udeleževali brezplačnih delavnic, krajših izobraževanj in izpopolnjevanj. Družili se bomo ob pogovorih, izmenjavi mnenj in izkušenj. Spoznavali, da nas povezujejo interesi, izzivi in iskanje rešitev.

Center je namenjen in odprt za vse občane in občanke občine Ilirska Bistrica. Obiščite nas, delite z nami vaša zanimanja in izkušnje. Skupaj z nami oblikujte podobo Vašega centra, v katerem se bomo vsi počutili dobrodošle.

Aktualna dogajanja in novice lahko spremljate tudi na Facebook straneh Ljudska Ilirska Bistrica ali VGC Dom na Vidmu in VGC Pivka in v mesečniku Bistriški odmevi.

Večgeneracijski center deluje tudi v Pivki na Kolodvorski 3 (VGC Pivka) za vse občane občine Pivka.

VGC Pivka je odprt vsak:

  • torek: 16.30 – 19.00
  • petek: 8.00 – 11.30

Aktivnosti VGC Pivka lahko spremljate v Pivškem listu in na FB strani VGC Dom na Vidmu in VGC Pivka.

 

(Skupno 1.192 obiskov, današnjih obiskov 1)